Србија и Балкан

Додик: Наставићу да се борим за српске националне и државне интересе

Председник Републике Српске је рекао да Срби имају право на свој легитимитет и политичку територијалну заједницу, иако то многи оспоравају
Додик: Наставићу да се борим за српске националне и државне интересе© Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас на Крајишком црквено-народном свесрпском сабору "Крушедолска звона" да ће наставити да се бори за српске националне и државне интересе, који значе заједништво Српске и Србије и јединство српског народа.

Додик је истакао да живи за то да једног дана Република Српска и Србија буду једно, као што је један српски народ.

Он је рекао да верује да ће овај век бити век уједињења, које је, каже, логично, а нема ничега што би могло да га оспори, јер уједињене није уперено ни против кога.

Додик је рекао да Срби имају право на свој легитимитет и политичку територијалну заједницу, иако то многи оспоравају.

Он је нагласио да су Срби увек другима доносили слободу, иако су они покушали да их баце на срамну страну историје, пренела је РТРС.

"Срби су наивно ушли у оно што се звала Југославија уместо да су од почетка правили Србију. Та историјска грешка довела нас је до тога да смо 90-их година ушли у грађанске ратове", рекао је он.

Додик је поручио да тамо где нема Републике Српске и Србије, нема ни слободе за Србе.

Он је рекао да Србе воде људи који су у правом смислу припадници свог народа, спремни да буду жртвовани и нису спремни да гледају свој комодитет да би издали националне интересе.

Када је реч о Свесрпском сабору, који ће бити одржан 8. јуна, Додик је рекао да ће овај сабор дати многе путоказе за време које долази.

Осамнаести Крајишки црквено-народни свесрпски сабор "Крушедолска звона 2024", одржан је данас код манастира Крушедол на Фрушкој гори.

image