Србија и Балкан

Вулин разговарао са председником Интерпола: Србија поуздан и снажан партнер

На састанку је разматрана и билатерална сарадња Србије и Уједињених Арапских Емирата
Вулин разговарао са председником Интерпола: Србија поуздан и снажан партнер© РТ Балкан/Уступљене фотографије

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин је током разговара са председником Интерпола ел Раисијем у УАЕ поручио да је Србија поуздан и снажан партнер у борби против транснационалног криминала

Вулин, који борави у званичној посети Уједињеним Арапским Емиратима, састао се данас са председником Интерпола и генералним инспектором полиције у Министарству унутрашњих послова Уједињених Арапских Емирата генерал-мајором Ахмедом Насером Ел Раисијем.

Вулин је честитао Ел Раисију на успешном руковођењу најважнијом међународном полицијском организацијом.

Ел Раиси захвалио се Вулину захвалио на подршци Републике Србије приликом избора за председника Интерпола 2021. године у Истанбулу, истакавши да је Интерпол имао изузетно значајну сарадњу са српском полицијом и остварене веома значајне заједничке резултате у периоду када је Александар Вулин обављао функцију министра унутрашњих послова Србије.

Вулин је истакао је да је Србија поуздан и снажан партнер у борби против транснационалног криминала, те да је важно да Интерпол задржи свој професионални карактер и да се не допусти његова политизација.

На састанку је разматрана и билатерална сарадња Србије и УАЕ, а саговорници су сагласни да су захваљујући добрим личним односима два лидера, председника Александра Вучића и шеика Мухамеда бин Заједа ал Нахјана, односи две државе на највишем нивоу, те да заједничку сарадњу треба и даље унапређивати на добробит Србије и УАЕ.

image