Србија и Балкан

Дачић са будућим полицајцима: Нема јаке државе без јаке полиције

Министар је обишао полазнике 42, 43, 44 и 45. класе ЦОПО и 39. генерацију ученика Средње школе унутрашњих послова "Јаков Ненадовић" у Сремској Каменици
Дачић са будућим полицајцима: Нема јаке државе без јаке полиције© TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић је посетио полазнике Центра за основну полицијску обуку (ЦОПО) и ученике Средње школе унутрашњих послова "Јаков Ненадовић" у Сремској Каменици.

Дачић је истакао да јаке државе нема без јаке полиције и војске, а будућим полицајцима је поручио да знање користе у чувању уставног поретка, безбедности и стабилности земље и беспоштедној борби против криминала.

"Ваш долазак у МУП је од великог значаја за унапређење безбедности и реда у друштву. Донећете свежу енергију, идеје и мотивацију неопходне за напредак полицијске службе", рекао је Дачић у Центру за основну полицијску обуку, у којем се тренутно обучава 1.095 будућих припадника саобраћајне, граничне и полиције опште надлежности.

Средњу школу унутрашњих послова "Јаков Ненадовић", која је прошле године поново почела да школује будуће полицајце, похађа 226 ученика који су прошли строге критеријуме селекције, показавши најбоље резултате, саопштено је из МУП-a.

"Ви бирате професију, а не она вас. С обзиром да сте сами одабрали да постанете полицајци, значи да сте спремни да прихватите одговорност, на одрицања и на све изазове и ризике које та професија стави пред вас. Спремни сте да част и поштење, заштиту грађана и њихове имовине, закона и Устава Србије ставите испред сваког личног интереса", рекао је министар и истакао да су храброст, понос, поштење и посвећеност одлике српског полицајца.

Дачић је пожелевши полазницима ЦОПО и ученицима школе "Јаков Ненадовић" добродошлицу у редове МУП, поручио и да ће се својој држави најбоље одужити ако знање и вештине буду користили да штите и чувају грађане Србије, градећи са њима нераскидив однос поверења, као и да поносно носе униформу српске полиције.

Министар је обишао и радове на изградњи објекта за смештај и обуку ученика Средње школе унутрашњих послова којим ће значајно бити унапређени услови школовања будућих полицајаца.

Дачић је данас обишао полазнике 42, 43, 44 и 45. класе ЦОПО и 39. генерацију ученика Средње школе унутрашњих послова "Јаков Ненадовић".

image