Србија и Балкан

Предизборни скуп коалиције око СНС у Ваљеву, Вучић: Иако су покушали, нису успели да сломе Србију

Истакнут је и велики транспарент на коме су написане све државе које су гласале против резолуције о Сребреници са великим натписом "Пријатељи заувек"
Предизборни скуп коалиције око СНС у Ваљеву, Вучић: Иако су покушали, нису успели да сломе Србију© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

У Ваљеву је данас око 12 сати почео предизборни скуп коалиције странака окупљених око СНС на изборној листи "Александар Вучић - Ваљево сутра", на коме ће се обратити члан Председништва СНС и председник Србије Александар Вучић.

На платоу испред Дома културе у Ваљеву грађанима ће се обратити и министар без портфеља у Влади Србије, Ђорђе Милићевић, градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и докторка Мира Вуковић.

Скупу присуствују функционери СНС и коалиционих странака, председница Скупштине Србије Ана Брнабић, као и Горан Весић, Златибор Лончар, Владимир Орлићи и други.

Предизборни скуп почео је интонирањем химне Србије "Боже правде".

Истакнут је и велики транспарент на коме су написане све државе које су гласале против резолуције о Сребреници са великим натписом "Пријатељи заувек".

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да је поносан због тога што Србију, иако су покушали, нису успели да сломе.

Вучић је то рекао на предизборном скупу коалиције окупљене око СНС у Ваљеву где је говорио о плановима, програмима, али и о ономе што је до сада урађено.

Вучић је рекао да је просечна плата у том граду 2012. године била 295 евра, а да је данас 703 евра и да ће бити још већа, а најавио је и реконструкцију и доградњу болнице у том граду.

Вучић је захвалио окупљенима у Ваљеву на величанственом дочеку, додајући да је још под утиском двомесечне борбе поводом Савета Европе као и око резолуције у Њујорку и да још не може ни да се привикне на све оно што се у земљи догађа.

Он је оценио да је по нападима који долазе из региона јасно да смо макар нешто успели.

"Поносан сам на снагу Србије, поносан сам на достојанство Србије, поносан сам на то што Србију, иако су покушали, нису успели да сломе", рекао је Вучић.

"Оно што је моје обећање за Ваљевце и то сам рекао и последњи пут на отварању фабрике, то је да ћемо урадити реконструкцију болнице, доградњу болнице и у потпуности је опремити. Само да бисте имали у виду, то је негде на данашњи дан око 110 милиона евра. Свакако је једна од највећих инвестиција државе уз аутопут и брзу саобраћајницу", рекао је Вучић.

image