Србија и Балкан

Нова срамота Подгорице: Два црногорска посланика у ПС НАТО гласали за тзв. Косово

То је у духу нашег коалиционог споразума, заједничке спољне и безбедносне политике са ЕУ, као и кредибилног НАТО чланства", написао је посланик ПЕС Миодраг Лаковић
Нова срамота Подгорице: Два црногорска посланика у ПС НАТО гласали за тзв. Косово© TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONIMIR KUHTIĆ

Црногорска делегација у Парламентарној скупштини НАТО-а, посланик Покрета Европа сад, Миодраг Лаковић и посланик Демократске Црне Горе, чији је председник Алекса Бечић, Душко Стијеповић, гласали су за то да тзв. Косово постане придружени члан.

"Оба члана наше делегације у ПС НАТО су гласала за. И по питању Косова и Малте, као и закључака који се односе на безрезервну подршку Украјини. То је у духу нашег коалиционог споразума, заједничке спољне и безбедносне политике са ЕУ, као и кредибилног НАТО чланства", написао је Лаковић.

Одлуку нису подржале Француска и Италија

Подсетимо, делагација Скупштине Србије у Парламентарној скупштини НАТО саопштила је данас да је делегација Мађарске гласала против одлуке да тзв. скупштина Косова добије статус придруженог чланства, а да поред посланика из земаља које нису признале једнострано проглашену независност тзв. Косова – Шпаније, Румуније, Словачке и Грчке, одлуку нису подржали ни посланици из Француске и Италије.

image