Србија и Балкан

ВМРО-ДПМНЕ формира владу: Пред договором са представницима Албанаца?

Наводно се већ зна које ресоре ће добити странке, али за сада још нису позната имена потпредседника владе, министара и њихових заменика, преносе медији
ВМРО-ДПМНЕ формира владу: Пред договором са представницима Албанаца?© Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

Калиција коју предводи ВМРО-ДПМНЕ Христијана Мицкоског је пред формирањем владе која ће бити подржана двотрећинском већином у парламенту, пишу данас скопски медији.

Према незваничним информацијама које преноси портал скопског радија Лидер, ВМРО-ДПМНЕ, странка етничких Албанаца "Вреди" и "Знам" су, наводи се, пред коначни договором о саставу нове владе.

Наводно се већ зна које ресоре ће добити странке, али за сада још нису позната имена потпредседника владе, министара и њихових заменика.

Кадрови ВМРО-ДПМНЕ биће на челу 11 министарстава, а на месту председника парламента биће један од лидера коалиције Вреди, пише портал и наводи да се за сада не саопштавају њихова имена.

Вреди ће, додаје се, у новој Влади добити и два потпредседничка места, министра животне средине, здравља, социјалне политике, демографије и омладине, привреде и рада и сектора за европске интеграције.

Очекује се да ће договор о новом саставу владе бити званично постигнут до краја недеље.

Покрет Знам Максима Димитриевског у новој влади имаће два министра, за правосуђе и ново Министарство управе.

На састанку будућих партнера усаглашени су општи принципи сарадње за будућу владу, а то су унапређење европских интеграција, подстицање убрзаног економског развоја и интензивирање напора у борби против криминала и корупције уз поштовање владавине права.

image