Србија и Балкан

Харадинај: Курти заврбован из српског затвора, спроводи руску агенду

Прошло је доста времена пре него што је Аљбин постао портпарол ОВК, не знам како је стигао до тамо, али историја показује да је он регрутован, рекао је Куртијев претходник на месту премијера тзв. Косова
Харадинај: Курти заврбован из српског затвора, спроводи руску агенду© Erkin Keci/Anadolu Agency/Getty Images

Рамуш Харадинај, председник Алијансе за будућност тзв. Косова изјавио је синоћ да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти "регрутован из Србије", преноси "Газета Експрес" његов интервју за ТВ Кљан.

Према речима Куртијевог претходника, "то врбовање се догодило у време док је служио затворску казну у Србији".

Харадинај је истакао и да "Курти спроводи руску агенду", која је, према његовим речима, "усмерена на то да Косово удаљи од САД и НАТО".

"Кажем вам да је Аљбин Курти рехабилитован у српском затвору. Прошло је доста времена пре него што је Аљбин постао портпарол ОВК, не знам како је стигао до тамо, али историја показује да је он регрутован", рекао је Харадинај.

Некадашњи премијер тзв. Косова додао је да сва та дела имају потенцијал да изазову велику опасност.

"Могу да нас удаље од Америке, од НАТО-а и од евроатлантских интеграција. Овај човек спроводи руску агенду и овим популистичким актима ради против сопствене земље", рекао је Харадинај и нагласио да је особа која говори без оклевања.

image