Србија и Балкан

Амерички конгресмен и лобиста Ричи Торес: Залагаћу се да "Косово" уђе у НАТО

Он је на друштвеној мрежи Икс написао да га је вест обрадовала и уједно поручио да ће наставити да се залаже за пуноправно чланство тзв. Косова у Алијансу
Амерички конгресмен и лобиста Ричи Торес: Залагаћу се да "Косово" уђе у НАТО© Drew Angerer/Getty Images

Амерички републикански конгресмен и копредседавајући албанског кокуса Ричи Торес реаговао је након што је Парламентарна скупштина НАТО-а у понедељак одобрила препоруку да тзв. Косово добије статус придруженог члана.

Он је на друштвеној мрежи Икс написао да га је вест "обрадовала" и уједно поручио да ће наставити да се залаже за пуноправно чланство тзв. Косова у НАТО.

"Драго ми је што видим да је Косово напредовала да постане придружени члан Парламентарне скупштине НАТО-а. Прошло је доста времена да Косово не само уђе у Парламентарну скупштину, већ, што је још важније, да коначно постане пуноправни члан Алијансе. Мора се учинити више – запамтите моје речи, наставићу да се залажем за њихово потпуно укључивање у НАТО", написао је Торес.

Парламентарна скупштина НАТО-а одобрила је у понедељак препоруку за унапређење статуса тзв. Косова са члана посматрача на придруженог члана.

Већина земаља је гласала "за", један глас је био "против", а 14 других земаља је било "уздржано" на састанку скупштине који је одржан у Софији у Бугарској.

image