Србија и Балкан

Саслушан Изетбеговић у СИПА: Неће се бранити ћутањем

Његов адвокат је рекла да су затражили интегрални текст из којег су, како је навела, изведене реченице због којих је поднета пријава
Саслушан Изетбеговић у СИПА: Неће се бранити ћутањем© https://rt.rs/srbija-i-balkan/92211-izetbegovic-sipa-saslusanje-bajrovic-suljagic/

Лидер бошњачке Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић саслушан је данас у просторијама Агенције за истраге и заштите (СИПА) у Сарајеву по кривичној пријави за изазивање националне, верске и расне нетрпељивости.

Након саслушања, Изетбеговић је рекао да баш ничега нема што би се могло довести у везу са изазивањем националне и верске мржње.

Његов адвокат је рекла да су затражили интегрални текст из којег су, како је навела, изведене реченице због којих је поднета пријава.

Додала је да се њен брањеник неће бранити ћутањем, те да ће, како је казала, рећи све што мисли, пренели су федерални медији.

По кривичној пријави председника Хрватске републиканске странке Славена Рагужа јуче су саслушани и директор Меморијалног центра Сребреница Емир Суљагић и политички аналитичар Реуф Бајровић.

image