Србија и Балкан

Мандић о Спајићевом обећању: Кнежевић и ја увек чујемо исто

Председник скупштине Црне Горе и лидер Нове српске демократије Андрија Мандић огласио се о познатом састанку са црногорским премијером уочи гласања у Уједињеним нацијама за резолуцију о Сребреници
Мандић о Спајићевом обећању: Кнежевић и ја увек чујемо исто© R.R./ATAImages

Након изјаве председника ДНП Милана Кнежевића да је премијер Црне Горе Милојко Спајић обећао да ће званична Подгорица у Генералној скупштини УН бити уздржана о резолуцији о Сребреници и тврдње шефа кабинета премијера Бранка Крвавца да то није истина, огласио се председник Скупштине и лидер Нове српске демократије Андрија Мандић.

"Услед бројних питања јавности везано за то шта је речено на састанку којем смо присуствовали премијер Спајић, његов шеф кабинета Крвавац, Милан Кнежевић и ја, желим да саопштим да смо председник ДНП-а Милан Кнежевић и ја заједно прошли бројне битке и да су оне потврдиле да увек чујемо и видимо исто, али то не значи и не искључује могућност да су остали учесници састанка на другачији начин разумели изречено", написао је Мандић на Иксу.

Кнежевић је, наиме, гостујући на ТВ Хепи изјавио да је премијер Спајић обећао Мандићу и њему да ће Црна Гора бити уздржана у ГС УН током гласања о предлогу резолуције о Сребреници, али да је променио мишљење по повратку из Немачке.

Спајић је ту Кнежевећеву изјаву исте вечери прокоментарисао питањем: "Ко ти то баје?". Лидер ДНП му је одговорио позивом да тестирањем на полиграфу у Висбадену провере ко од њих двојице говори истину. 

Подсећамо, само гласање о резолуцији о Сребреници у ГС УН, 23. маја, није, прошло на начин како су то очекивали подносиоци и коспонзори предлога резолуције, будући да су за њега гласале свега 84 земље од више од 190 земаља чланица.

image