Србија и Балкан

Булатовић: ДНП неће ући у Владу, Мандић да напусти парламентарну већину

Ако ПЕС премијера Милојка Спајића не држи обећања и не буде резолуције о Јасеновцу до краја јуна, поштено је да се иде на изборе, закључио је функционер ДНП-а
Булатовић: ДНП неће ући у Владу, Мандић да напусти парламентарну већину© R.R./ATAImages

Функционер Демократске народне партије (ДНП) Црне Горе Предраг Булатовић изјавио је да та странка не може и неће ући у Владу која је гласала за резолуцију о Сребреници, додавши и да 
очекује да ће Нова српска демократија Андрије Мандића напустити парламентарну већину ако у црногорском парламенту не буде изгласана резолуција о Јасеновцу.

Булатовић је оценио да је сврха резолуције о Сребреници да дестабилизује односе у региону и прогласи Србе за геноцидан народ.

"То је јасно као дан. У нашем споразуму се каже да се не потенцирају питања која нас деле. Очигледно је да имамо подељену Црну Гору око тога је ли био геноцид или не. Нема спора да је био злочин и ми смо тражили од Владе да се уздрже од тога и не гласају у УН", рекао је Булатовић за РТВ Војводине.

Како је истакао, поента је да ДНП не може и неће ући у Владу која је гласала за резолуцију о Сребреници.

"Сада критикујемо Владу, а онда они нама дају потпредседичко место и место министра и ми трупачке тамо. То је, поједностављено речено, продаја свих принципа за фотељу. Ако неко мисли да су питање идентитета, језика, културе, нације и вере небитна, вара се. Ми смо казали, пошто је премијер обећао резолуцију о Јасеновцу, да иако се усвоји то ће бити за похвалу, али не и довољно", навео је Булатовић.

Ако резолуције о Јасеновцу не буде до краја јуна, ДНП неће подржавати Владу, а верује, каже, да ни НСД на челу са Андријом Мандићем неће дати подршку таквој Влади.

"Ако ПЕС премијера Милојка Спајића не држи обећања и ако има неслагања, поштено је да се иде на изборе", закључио је Булатовић.

image