Србија и Балкан

РХМЗ издао ново саопштење: У наредним сатима погоршање времена са пљусковима и грмљавином

У целој Србији данас је на снази жути метео-аларм због грмљавине, а у неким крајевима и због кише
РХМЗ издао ново саопштење: У наредним сатима погоршање времена са пљусковима и грмљавином© Tanjug/David Young/dpa via AP

На подручју Баната, јужне и источне Србије очекује се локална појава пљускова са грмљавином, објављено је у најновијем саопштењу Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

Интензивна облачност са локалним пљусковима, грмљавином и краткотрајном појавом града на подручју Бараничевског округа, на потезу Поникве–Дољашњица–Божевац, у наредних сат времена биће у премештању ка Петровцу на Млави, наводи се у хитном упозорењу РХМЗ.

На северу Бачке, подручју Баната, источне и јужне Србије локални пљускови са грмљавином, додају у најави.

У целој Србији данас је на снази жути метео-аларм због грмљавине, а у неким крајевима и због кише. Жуто упозорење значи да време може бити потенцијално опасно: Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

У Србији ће сутра бити променљиво облачно са сунчаним интервалима и нестабилно, а местимично се очекују киша и локални пљускови са грмљавином.

Ветар слаб и умерен, ујутро и пре подне западни и северозападни, од средине дана у скретању на јужни и југозападни.

Најнижа температура од 10 до 16 степени, највиша дневна од 24 степена до 28 степени.

У Београду променљиво облачно са сунчаним интервалима, али нестабилно, па се средином дана и после подне очекује краткотрајна киша и локални пљусак са грмљавином.

Ветар слаб и умерен, ујутро и пре подне западни и северозападни, после подне у скретању на југозападни.

Најнижа температура 16, највиша дневна око 27 степени.

Временска прогноза за седам дана

Према изгледима за наредних седам дана, у Србији ће бити променљиво облачно са сунчаним интервалима, али нестабилно, па ће поново бити услова за пљускове са грмљавином у свим регионима.

Највиша температура до краја маја у већини места од 24 степена до 28 степени, а почетком јуна у порасту – од 27 на северозападу до 30 степени на југоистоку Србије.

image