Србија и Балкан

Гашић обишао 63. падобранску бригаду: Дуга традиција која је испуњена херојством (ВИДЕО)

Како је саопштило Министарство одбране, Гашић се уверио се у обученост, спремност, али и висок морал припадника 63. падобранске бригаде за специјалне операције

Министар одбране Братислав Гашић обишао је данас 63. падобранску бригаду на војном аеродрому "Наредник-пилот Михајло Петровић" у Нишу.

Гашић је обишао капацитете за одржавање падобрана и присуствовао је обуци припадника 63. падобранске бригаде током које су приказани сегменти обуке у борењу, припреме за извршење падобранског скока, као и класични и специјални падобрански десант.

Како је саопштило Министарство одбране, Гашић се уверио се у обученост, спремност, али и висок морал припадника специјалне јединице.

"Ово је година у којој 63. падобранска бригада обележава осам деценија постојања. Дуга традиција која је испуњена херојством њених припадника, победама у биткама, животима њених припадника који су положени у залог одбране свог народа понос су бордо беретке коју часно носе њени припадници чувајући углед бригаде", рекао је он, преноси Танјуг.

Нагласио је да му је посебно му је драго што су се бригади прикључили млади људи који имају прилику да уче од најбољих и да осете шта значи бити припадник 63. падобранске бригаде, јер су јединство и дух заједништва оно по чему је ова јединица препознатљива.

Министар одбране обишао је и Центар за обуку паса у касарни "Књаз Михаило" у Нишу, саопштило је Министарство одбране.

Гашић је обишао је Спомен собу Центра и смештајне капацитете, након чега је присуствовао приказу рада са млађим категоријама паса у предресури, раду заштитних паса, употреби паса трагачке службе и паса за проналажење минско-експлозивних средстава.

Министар одбране је истакао да је веома задовољан радом Центра и похвалио припаднике јединице на оствареним успесима, посебно истакавши дугу традицију и углед који уживају не само у земљи него и у региону у области дресуре и узгоја паса.

Обиласку су присуствовали заменик начелника Генералштаба генерал-потпуковник Желимир Глишовић и командант Команде за обуку генерал-мајор Зоран Насковић, а командант Центра пуковник Зденко Цвијетић упознао је министра са тежишним задацима и сегментима обуке водича и службених паса, који се у овој јединици спроводе за потребе система одбране.

image