Србија и Балкан

Вучић у Нишу: Ова изборна утакмица је тешка, плашим се само Бога и суда свог народа

Председник Владе Србије Милош Вучевић говорио је о томе шта је кључна порука кампање "Србија сутра" , "како гласамо 2. јуна, тако нам је наредне 4 године", рекао је премијер
Вучић у Нишу: Ова изборна утакмица је тешка, плашим се само Бога и суда свог народа© TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ bs

Плашим се само Бога и суда свог народа, плашим се само вашег мишљења, поручио је председник Србије Александар Вучић на завршној конвенцији листе "Србија сутра" у Нишу.

"Ова изборна утакмица је тешка, много тежа и компликованија него што изгледа на први поглед. Иако делују разједињени, биће уједињени само дан након избора. Пожелеће да нас врате у прошлост, да нам фабрике закатанче, а да увек и на сваком месту проналазе кривца у неком другом. Између свих њихових листа нема никакве разлике. Биће уједињени. И данас, када њихови најистакнутији уредници и новинари кажу 'Вучић ће да заврши као Чаушеску', само заборављају једну ствар. Да се нисам уплашио. Плашим се само Бога и суда свог народа. Плашим се само вашег мишљења, а не њихове силе", поручио је Вучић.

Председник Србије је најавио раст плата и пензија, као и отварање бројних фабрика и инфраструктурних пројеката који су планирани за Ниш.

"Људи треба да знају да је одлука у недељу одлука која се тиче и ваших родитеља, деце, браће и сестара. То је важна одлука. То је одлука која има план и програм а њихов план и програм је како ће да нас стрељају и прогоне а наш план и програм тиче се Србије и њеног напретка, а њихов како ће они до фотеље да се дочепају", указао је Вучић.

У овој кампањи навео је да нису могли да се посвете сваком човеку, имали смо посла у Њујорку.

"Хоћу свима да се захвалим на подршци коју сте нам пружили током борбе у Њујорку и хоћу да знате да ћемо своју земљу да чувамо, и знам да ћемо овде код вас да имамо подршку", нагласио је Вучић, додајући:

"Биће тешка утакмица у Нишу, можда и најтежа од свих утакмица, и зато вас позивам, да их победимо у недељу. Да их победимо поштено и да покажемо да Србија хоће напред."

Вучевић: Сутра је све

Премијер Србије и лидер СНС-а Милош Вучевић говорио је о томе шта је кључна порука кампање "Србија сутра".

"А шта је сутра? Сутра је све. Без тог сутра нема смисла оно што данас радимо, а нема смисла ни наша историја и прошлост које се не одричемо", указао је Вучевић, додајући:

"Да би то 'сутра' досањали, потребна нам је победа 2. јуна. Али не победа ради победе, већ победа као почетак онога што Србија и Ниш треба да буду сутра. Боље место, уређенији градови, и зато је победа оно што нам треба 2. јуна."

Како гласамо 2. јуна, навео је Вучевић, тако нам је наредне 4 године.

"Када би нас питали за кога да гласамо у Нишу, најбоље би било да цитирамо Димитрија Пантића из 'Тесне Коже' – 'Кец у Нишу'. Људи, кец у Нишу. Идемо да победимо", поручио је Милош Вучевић.

Председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић испричала причу које јој је "у срцу".

"Ја ћу вам рећи да кад сам била у влади, председник Вучић нас је довео овде у Ниш на седам дана да чујемо шта можемо да урадимо за Ниш. И отишла сам са Александром Вучићем на Електронски факултет у Нишу", присетила се Брнабићева, додајући:

"Слушали смо, записивали, и разумели смо визију за Ниш. Мислим да није постојао нико те 2016. године ко је веровао да ћемо ми све то урадити. Није прошло осам година и ми смо све изградили."

Министар полиције и лидер СПС-а Ивица Дачић присетио се када је први пут ушао у халу Чаир, а није изоставио ни приче о јуначкој јужној Србији.

"Поштоване даме и господо, јужна Србија је најпатриотскији део Србије. Одавде се увек кретало у борбу за Србију. Одавде је Гвоздени Топлички пук, најодликованија јединица српске војске. Кад год је Србија требало да се брани у свим ратовима, то је увек фигуративно радио југ Србије. Уосталом, зна се одакле су отишли сви косовски јунаци. Али, кад се заврше сви ратови, обично је југ Србије увек био заустављен. Али доласком Вучића показало се да југ Србије није први само у рату, већ и у миру", рекао је Дачић.

Оно што је историја, казао је, не смемо да заборавимо, али морамо да живимо за будућност.

"Да бисмо имали будућност, морамо у садашњости да доносимо исправне одлуке. Ми сматрамо да је Косово заувек Србија, да је КиМ саставни део Србије и да ће тако остати, без обзира ко врши окупацију", рекао је Дачић, додајући:

"Кад је реч о Републици Српској, то је витални национални, државни приоритет – одбрана Републике Српске. И ако је тешка ситуација и тешко време, треба да се држимо заједно. С друге стране имате опцију која говори да је КиМ изгубљена прича, да је српски народ геноцидан и да је Република Српска геноцидна творевина. Они би да уведу нашу земљу у НАТО и да уведемо санкције Русији и Кини."

Он је позвао све бираче да изађу на изборе и да гласају за листу "Александар Вучић – Србија сутра", "јер имамо један интерес, а то је Република Србија и њени грађани".

Окупљеним грађанима обратио се и кандидат за градоначелника Ниша Драгослав Павловић који је свима добродошлицу у Ниш "који је у родољубљу чврст као нишка тврђава, који је храбар као Стеван Синђелић, добродошли у царски град Ниш".

"У нашој борби биће нам важан грађанин, биће нам важан обичан човек и зато обећавамо да ћемо се бавити обичним човеком, да нећемо напуштати наше вредности, и да ћемо се борити и победити. Славни Живојн Мишић је говорио 'Нема тешко' и са тим речима улазимо у 2. јун и нове победе. Ниш сутра, Србија сутра, Медијана сутра, Палилула сутра, до победе", поручио је Павловић.

На скупу су се обратили и лидер ПУПС-а Милан Кркобабић, као и лдер СДПС-а Расим Љајић.

image