Србија и Балкан

Нова епизода подкаста "Локомотива": Време претњи и време смутњи

Гост у новој епизоди подкаста "Локомотива" је Ранко Радовић, историчар и председник организације Србија на шпанском
Нова епизода подкаста "Локомотива": Време претњи и време смутњи© РТ Балкан

У првом делу емисије, аутори подкаста Марко Николић и Тиосав Пурић говорили су о наставку драме у Грузији поводом закона о транспарентности страних утицаја, због кога је Вархељи претио премијеру Грузије, о претњама које бивши званичници Мосада упућују службеницима Међународног кривичног суда и о порукама које је Ники Хејли упутила Палестинцима потписујући ракете.

Док Јенс Столтенберг, уз подршку америчког естаблишмента, прети нападима украјинске војске на руску територију, "Дејли телеграф" најављује да је "Украјина готова".

У међувремену, у Америци, Трамп је добио подршку власника "Блекстоуна", Стивена Шварцмана, и Силицијумске долине, што је лош знак за демократе.

У другом делу емисије, гост подкаста "Локомотива" био је Ранко Радовић, историчар, и председник НВО Србија на шпанском.

Аутори подкаста су са Радовићем разговарали о перспективама развоја односа Србије и хиспано света, укључујући и Шпанију и Латинску Америку, али и о културноисторијским специфичностима овог света, позицији хиспано света у контексту Глобалног југа, идеолошким карактеристикама Латинске Америке, текућим изборима у Мексику, Милеју и судбини Аргентине и Букелеу, председнику Ел Салвадора.

Локомотива подкаст емитује се сваке суботе у 20 часова.

image