Србија и Балкан

ГИК Нови Сад: До 16 часова изашло 34.35 одсто уписаних бирача, нема неправилности

Потпредседник Градске изборне комисије Новог Сада Милован Шијаков додао је да ГИК интервенише на захтев сваког бирачког одбора, као и да тимови ГИК су ту и решавају проблеме које бирачки одбори имају
ГИК Нови Сад: До 16 часова изашло 34.35 одсто уписаних бирача, нема неправилности© TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

Потпредседник Градске изборне комисије Новог Сада Милован Шијаков изјавио је да је до 16 часова на изборе у том граду изашло 34.35 одсто уписаних бирача.

Он је изјавио да избори теку без застоја и да није забележена ниједна већа нерегуларност која би утицала на ток избора.

"ГИК добија информације искључиво из бирачких одбора, што се тиче неправилности. Пријаву било каквих неправилности у раду бирачких одбора ГИК до овог тренутка није добила. Избори се одвијају на начин на који је то уобичајено, без било каквих већих утицаја на регуларност и ток изборног процеса", истакао је Шијаков.

Додао је да ГИК интервенише на захтев сваког бирачког одбора, као и да тимови ГИК су ту и решавају проблеме које бирачки одбори имају, ако их имају.

"До сада су били само техничке природе, без икаквог утицаја на изборни процес", истакнуто је на конференцији. 

Додао је да ГИК има законску предвиђену процедуру у којој прима изборни материјал, у ком року и где ће се обрађивати и да ће се изборни материјал бити бројан у просторији која је закупљена пре неког времена. 

Подсетимо, данас је испред хале Новосадског Сајма дошло је до кошкања и гурања полицајаца и представника опозиције и активиста, који су покушали да упадну у просторију у којој се, како се сумња, налази кол-центар Српске напредне странке, известила је телевизија Н1.

image