Србија и Балкан

НСПМ: Резултати избора очекивани, опозицији само сатисфакција од бојкота

Када је реч о Србији, резултати варирају од места до места. Потенцијално неизвесно могло би да буде у Нишу и Новом Саду, али победа владајуће листе не доводи се у питање, каже Ђорђе Вукадиновић за РТ Балкан
НСПМ: Резултати избора очекивани, опозицији само сатисфакција од бојкота© TANJUG/ STEFAN BRANKOVIĆ

Резултати данашњих локалних избора у Србији нису изненађење, а уједно су потврђене и прогнозе НСПМ да ће листа окупљена око СНС однети апсолутну победу, објашњава за РТ Балкан Ђорђе Вукадиновић, координатор истраживања НСПМ-а.

Додаје да је и друго место које је припало листи "Крени-промени" Саве Манојловића било очекивано, као и листи "Србија против насиља" на трећем месту, односно четврто место листи др Бранимира Несторовића "Ми-снага народа".

"Када је реч о Србији, резултати варирају од места до места. Потенцијално неизвесно могло би да буде у Нишу и Новом Саду, али победа владајуће листе не доводи се у питање", додаје Вукадиновић.

Када је реч о гласовима у Београду, наш саговорник каже да је потенцијални "победник", макар посредно, група опозиционих странака, окупљених око Драгана Ђиласа и Милоша Јовановића, који су бојкотовали изборе.

"Бојкотом су успели да проценат изашлих бирача на изборе буде мали, што може да буде њихова сатисфакција", закључује Вукадиновић.

image