Србија и Балкан

Др Милић о предлогу Саве Манојловића: Тај филм нећете гледати

Избори су завршени вољом грађана Ниша, који су рекли да СНС у Нишу више нема већину, што значи да није више на власти, поручио је др Драган Милић чија је група грађана добила највећу подршку када је у питању опозиција
Др Милић о предлогу Саве Манојловића: Тај филм нећете гледати© Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIĆ

Др Драган Милић, чија група грађана је на изборима у Нишу добила највећу подршку међу опозиционим странкама, изјавио је да је опозиција несумњиво победила у Нишу и да то потврђује то што нико није негирао да имају 3.332 гласа више од актуелне власти.

"Резултате који су рано ујутру објављени од стране ГИК признајемо, а све што се накнадно дешавало не признајемо", рекао је Милић на конференцији за новинаре нишке опозиције.

Он је истакао да је тим опозиције одлучио да правним средствима докаже победу и да неће подлећи притисцима да се демонстрира на улици, преноси Н1.

"Нећемо подлећи притисцима и подметачинама да изађемо да демонстрирамо, да се бацају каменице, да се раскрваре нишке главе. Тај филм у Нишу нећете гледати. Борићемо се правним средствима да докажемо да је 3.332 гласа више победа, а не пораз", рекао је Милић.

"Опозиционе листе су победиле у Нишу. Сви ми заједно имамо 3.332 гласова више од владајуће странке. Ако рачунате гласове, они који нису прешли цензус, који су несумњива опозиција, та цифра се приближава броју од 6.000. Дакле, немојте никога да убеђујете да када добијете 3.332 гласа мање, да сте ви победили", рекао је Милић и додао да сматра да је јучерашња прослава у СНС-у, у ствари била прослава пораза.

"Неко каже, неће се формирати власт па идемо на кукавичије јаје – да буде поново избора у Нишу. Можете да организујете изборе колико пута хоћете, али без нас. Избори су завршени, ми нове изборе нећемо прихватити и нико од нас на те нове изборе, октроисане, неће изаћи. Избори су завршени вољом грађана Ниша, који су рекли да СНС у Нишу више нема већину, што значи да није више на власти. Бесмислено је организовати 27 пута изборе на свака три или четири места док не победите", додао је.

"Да се играмо кликера са вама нећемо. Будите озбиљни, немојте на Нишу да поломите зубе и да због Ниша изгубите власт у целој Србији. То би било потпуно неодговорно. Покажите одговорност, покажите да сте витезови и признајте оно што цела Србија зна, а то је да сте изгубили Ниш", поручио је властима Милић.

image