Србија и Балкан

Ђиласова странка одговорила Манојловићу: Очекивали смо извињење

Лидер Покрета "Крени-промени" Саво Манојловић дао је ултиматум странкама опозиције да се данас до 10 часова изјасне да ли подржавају његову идеју да напусте републички парламент и да се крене у грађанску непослушност
Ђиласова странка одговорила Манојловићу: Очекивали смо извињење© Milos Tesic/ATAImages

Странка слободе и правде Драгана Ђиласа одговорила је данас на позив Сава Манојловића да опозиција напусти парламент и крене у грађанску непослушност.

У одговору на ултиматум који је Манојловић дао за данас до 10 сати Мариника Тепић наводи да су упозоравали да ће режим поново покрасти изборе, те да су зато позвали да се не учествује на изборима и тако не даје легитимитет.

"Нажалост, неке опозиционе колеге нас нису послушале. Очекивали смо да ће те колеге у изборној ноћи, као што је урађено 17. децембра, изаћи и рећи да су избори покрадени и да су погрешили што су на њима учествовали, али то се није десило", наводи Тепић у саопштењу.

Како каже, три дана након тога Манојловић тражи да се брани резултат само неколико општина, док се ССП "од почетка бори за победу над режимом", те да зато пре свега морају да инсистирају на изборним условима.

"Сматрамо да је ова накнадна памет нанела пуно штете грађанима, јер су изласком на изборе легитимизовали Вучићеву 'изборну' победу. Такође сматрамо и да опозиција ултиматуме треба да поставља политичком противнику Вучићу, а не опозиција опозицији, као и да опозиционе организације треба међусобно директно да разговарају, а не преко медија", закључује Тепић.

Једина опозициона странка која је за сада подржала идеју Манојловића је странка Заједно Небојше Зеленовића која је бојкотовала и изборе у децембру и сада.

image