Србија и Балкан

"Руска странка": Подржали смо СНС без притисака

Носилац листе Тихомир Перић јеподсетио да је ова странка деценијама у нишкој политици
"Руска странка": Подржали смо СНС без притисака© FOTO TANJUG/ STR

Носилац листе Руске странке "Русија и Ниш у Срцу" Тихомир Перић изјавио је да је подржао Српску напредну странку (СНС) без икаквих притисака, али највише што цени, поштује и воли руски народ, за који сматра да је братски са српским.

Он је за данашњу "Политику" навео да многи у Нишу знају да је Руска странка проистекла из заједничког деловања Српско-руског друштва пријатељства "Наисус" и удружења попут Организације Руса и руских и белоруских сународника и других, и да је деценијама, као и у многим другим градовима у Србији, на нишкој политичкој сцени и да је учествовала на скоро свим изборима, али и у изборним циклусима и на локалу, у Нишу и на републичким и председничким изборима.

"Био сам пре 2016. одборник и општински већник у градској општини Медијана, као и председник Комисије за социјалну политику, председник савета за комуналне делатности и урбану естетику, а потом и шеф одборничке радикала у овој општини", рекао је Перић за "Политику".

Он је подсетио и да је био био и већник у општини Пантелеј, а страначки гледано, председник Општинског одбора Српске радикалне странке (СРС) Медијане, затим и председник Градског одбора и највишег, односно Окружног одбора СРС у Нишу и Нишавском округу.

Иначе, пред локалне изборе у Нишу своју листу припремала је још једна странка пријатеља и поштовалаца вековног српско-руског пријатељства, али је та, како је првобитно речено, мањинска странка у последњи час одустала од избора.

image