Дачић: Од бојкота нема ништа, полиција изашла на сваку пријаву

Министар унутрашњих послова је рекао да полиција није та која квалификује одређена дела, и да је за то постојала сарадња са тужилаштвом, укључујући и догађаје у Новом Саду

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је неозбиљна политичка игра да се стално траже избори и да се тиме изазива политичка нестабилност и додао да је листа на којој се налазио СПС са СНС и другим партнерима остварила изванредне резултате.

Он је рекао да је опозиција тражила изборе и да су чак они били обликовани у значајној мери по неким њиховим захтевима.

Лидер социјалиста је оценио да протести које захтеву поједини опозициони лидери немају масовност и да је то логично.

"Да је неко сада изгубио или не знам да сада долази до тога да ми имамо сада да је то тако близу фали један одсто или не знам разлика, један одсто или два одсто или пет одсто. Овде је реч у томе да је то убедљива победа и шта ћете сада ви да кажете на тако нешто осим да би било сасвим логично да се честита и да се иде даље", рекао је Дачић за ТВ Пинк и истакао да нема ништа од блокада.

Он је негирао да полиција није хтела да реагује, већ да је постојао штаб, који је водио начелник управе полиције, и који је заседао целог дана и пратио ситуацију у Србији. Како каже, задатак полиције је да се обезбеди јавни ред и мир и осигура безбедност грађана и имовине на дан избора.

"На сваку пријаву полиција је излазила и реаговала. Било је 160 и нешто пријава и полиција је изашла. Наравно, полиција није та која квалификује одређена дела. За то је постојала сарадња са тужилаштвом, укључујући и догађаје у Новом Саду", рекао је он.

Оценио је да је изборни дан је протекао мирно, као што су и посматрачи ОЕБС-а, односно ОДИХР-а и рекли.

Истакао је да је ЦРТА имала седам или осам пријава и да је полиција и на то излазила.

Додао је ако је било неких неправилности, постоје рокови да се однесу одређене пријаве.

"Ако нема пријава, онда шта више да ми причамо. Ако има већину, прави се власт ако, ако нема већину и да се поново не изборе. И то је то. И да једном затворимо више ту причу и да се окренемо неком раду. Јер пред нама су многи изазови", рекао је он.