Свесрпски сабор мења трасу саобраћаја у центру Београда

Тролејбуси са линија 28 и 41 се укидају, линија 40 се појачава, док ће тролејбуси са линије 29 саобраћати на скраћеној траси од Трга Славија

Због одржавања манифестације "Свесрпски сабор 2024" у суботу ће у центру Београда од 15 до 19 часова за саобраћај бити затворене улице Студентски трг, Васина, део Француске (уз слободан приступ терминусу „Трг републике”), Коларчева, Теразије, део Трга Николе Пашића и Краља Милана, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

У том периоду тролејбуси са линија 28 и 41 се укидају, линија 40 се појачава, док ће тролејбуси са линије 29 саобраћати на скраћеној траси од Трга Славија.

Аутобуси са линије 31 ће саобраћати делимично измењеном трасом: Трг Републике – Булевар деспота Стефана – Браће Југовића – Дечанска – Трг Николе Пашића – Булевар краља Александра – Кнеза Милоша – Немањина – Трг Славија и даље редовном трасом.

Линије 24, 26, 37 и 44 ће у смеру ка периферији саобраћати на траси: Цара Душана за линије 24 и 26 и Венизелосова за линије 37 и 44 – Француска – терминус "Трг републике" – Браће Југовића – Дечанска – Трг Николе Пашића и даље редовним трасама, а користиће стајалиште "Трг републике", које у редовном режиму користи линија 27, док ће у смеру ка Дорћолу саобраћати следећом трасом: Булевар краља Александра – Дечанска – Браће Југовића – Француска и даље редовним трасама и користиће стајалиште "Дом омладине", које у редовном режиму користе линије 16, 27Е, 35, 58 и 95.

Аутобуси са линије 27 ће у смеру ка Тргу републике саобраћати на следећи начин: Булевар краља Александра – Дечанска – Браће Југовића – Француска.

У смеру ка Тргу републике возила са линија 32Е и 43 користиће трасу: Булевар деспота Стефана – Браће Југовића – Француска – Трг републике.

Линија ЕКО 2 ће саобраћати на скраћеној траси од Трга Славија према Београду на води.

Минибус линија Е2 ће саобраћати од терминуса "Трг републике” следећом трасом: Булевар деспота Стефана – Браће Југовића – Дечанска – Трг Николе Пашића – Булевар краља Александра и даље редовном трасом, а минибус линија Е9 ће у оба смера уместо преко Теразија саобраћати од Трга Славија следећом трасом: Београдска – Булевар краља Александра – Трг Николе Пашића – Дечанска – Браће Југовића – Француска – Трг републике, наводи се у саопштењу.