Петковић и Ђурић са Србима са КиМ: Заједнички задатак да сачувамо српски народ на Космету

Једна од главних тема разговора била је политичко-безбедносна ситуација на Косову и Метохији

Заједнички задатак је да сачувамо српски народ на Косову и Метохији, закључено је данас на састанку директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића и министра спољних послова Србије Марка Ђурића са представницима Срба са Косова.

Петковић се данас, уочи сутрашњег Првог свесрпског сабора у Београду, састао са политичким и институционалним представницима српског народа са Косова, а састанку је присуствовао и шеф српске дипломатије Марко Ђурић.

Петковић и некадашњи директор Канцеларије за КиМ Ђурић су, како је саопштено, са Србима са Косова разговарали пре свега о политичко-безбедносној ситуацији на Космету у светлу свакодневних, једностраних и насилних потеза које Аљбин Курти спроводи пред очима међународне заједнице.

Представници српског народа са КиМ известили су директора Петковића и министра Ђурића о свим изазовима и проблемима са којима се суочава српски народ, али и непоколебљивој решености Срба да остану и опстану на својим вековним огњиштима.

"Снага српског јединства одувек је била и биће најснажнији бедем и најгласнији одговор свима онима који мисле да могу да угасе искру српског постојања и српско име и презиме на простору Косова и Метохије, али и свуда где српски народ живи. Наш најзначајнији задатак данас јесте да сачувамо српски народ на Косову и Метохији и у томе имамо снажну подршку и залагање наше државе Србије и председника Александра Вучића", заједнички је закључак након састанка.