Србија и Балкан

Славиша Орловић изабран за декана Факултета политичких наука

Уочи седнице Савета ФПН-а пет чланова тог тела поднело је оставке
Славиша Орловић изабран за декана Факултета политичких наука© Amir Hamzagic/ATAImagess

Професор др Славиша Орловић изабран је данас на седници Савета Факултета политичких наука за декана тог факултета, сазнаје Танјуг.

Према информацијама Танјуга, на почетку седнице Савета констатоване су оставке пет чланова тог тела, чиме је њихов број са 27 смањен на 22.

Констатовано је да тих 22 члана имају право гласа.

Будући да је Орловић добио 13 гласова, констатовано је да је добио потребну већину, чиме га је Савет ФПН изабрао за декана те високошколске установе.

Седница је одржана у веома тешкој атмосфери у којој је група младих људи протестовала што је, како преносе медији, схваћено као притисак на чланове Савета. На самој седници Савета је речено да су окупљени физички спречили два члана тог тела да уђу у просторију.

Окупиле су се и студенткиње, преноси Н1, које су негодовале због избора Орловића, имајући у виду да је против њега 2014. године постојала пријава студенткиње која га је оптужила за сексуално узнемиравање.

Славиша Орловић је рођен 19. фебруара 1966. године у Косовској Митровици где је завршио основну и средњу школу.

Пре доласка на ФПН, радио је у Ректорату Универзитета Београду (1997-2003) као руководилац Сектора за научно-образовну делатност и заменик генералног секретара УБ.

На ФПН-у је прошао све степенице до звања редовног професора, за ужу научну област политиколошко-социолошке студије.

Био је продекан Факултета политичких наука од 2012. до 2014. године.

image