Србија и Балкан

Више од 2.500 фолклораша у центру Београда игра српско коло (ВИДЕО)

Трг републике у Београду је пун посетилаца који да више од 2.500 фолклораша из Србије и Републике Српске заигра српско коло

У оквиру Првог свесрпског сабора данас су се на Тргу републике у великом дефилеу сусрела културно-уметничка друштава (КУД) из Републике Српске и Србије.

Фолклораши су разменили заставе у духу сарадње и очувања културног наслеђа једног народа.

Код фонтане испред Културног центра Београда састало се више од 2.500 фолклораша, окупљених у 20 КУД-ова из Републике Српске, који су кренули од Скупштине града Београда преко Теразија, са 30 КУД-ова из Србије, који су пошли од платоа на Калемегдану кроз Кнез Михаилову.

Дефиле у Кнез Михаиловој су испратили бројни пролазници који су здушно поклицима и аплаузима бодрили фолклораше.

Трг републике у Београду је пун посетилаца који очекују да више од 2.500 фолклораша из Србије и Републике Српске заигра српско коло.

Како је најављено, на тргу ће "Здравицу" песника Љубивоја Ршумовића говорити првакиња Народног позоришта РС Дана Полетан, а "Мисли о отаџбини" Петра Кочића глумац Народног позоришта из Београда Небојша Кундачина.

Нумеру "Српске земље" извешће Милица Досковић и Марко Качаревић.

Раније данас испред Скупштине града Београда наступило је 20 културно-уметничких друштава из Републике Српске, а на платоу на Калемегдану 30 друштава из Републике Србије.

image