Гогановић за РТ Балкан: Један народ са две стране Дрине, нек се наш глас чује (ВИДЕО)

Свесрпски сабор није усмерен ни против једног народа у БиХ, нити у овој регији, истакао је заменик министра одбране БиХ Александар Гогановић

Заменик министра одбране БиХ Александар Гогановић рекао је за РТ Балкан да су Срби у Републици Српској и Србији један те исти народ са две стране Дрине и да Свесрпски сабор није усмерен ни против кога.

"Данас сам са више од 600 Добојлија дошао у Београд да присуствујемо Свесрспском сабору. На овај начин Добојлије желе да пошаљу јасну поруку да подржавају политику коју воде председник Републике Српске Милорад Додик и председник Србије Александар Вучић", рекао је Гогановић за РТ Балкан.

Како је истакао, данас је веома битан дан за српски народ, који на овај начин поручује да је исти народ са две стране Дрине.

"Наравно, ми апсолутно позивамо све у БиХ да поштују Дејтонски споразум. Свесрпски сабор није усмерен ни против једног народа у БиХ, нити у овој регији. Једноставно желимо да се чује наш глас, а трајно опредељење српског народа биће да се обезбеди мир и стабилност на Балкану", истакао је он.