Србија и Балкан

Загреб: Мушкарац се полио бензином и запалио испред зграде владе

Човек је животно угрожен
Загреб: Мушкарац се полио бензином и запалио испред зграде владе© TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK/

Непознати мушкарац се полио бензином и запалио испред зграде Владе на Марковoм тргу у Загребу 

Према првим информацијама из Клинике за трауматологију, мушкарац је у критичном стању и лекари се боре за његов живот, пише ХРТ.

Хитна служба, полиција и ватрогасци су на месту догађаја где је у току увиђај.

Сведок је за "Јутарњи лист" испричао да је уочио мушкарца како се у непосредној близини зграде Владе и у видно растројеном стању полива неком течношћу.

Лекари изнели лоше прогнозе, али дају шансу да ће пацијент преживети

Представници Клинике за трауматологију Клиничког центра у Загребу саопштили су данас да је мушкарац који се запалио испред владе Хрватске животно угрожен.

"Упркос хитној реакцији Хитне помоћи, пацијент је због природе и обима повреда животно угрожен. Пратимо његов развој, смештен је у Јединици интензивног лечења Одељења за опекотине", рекао је претпостављени Клинике Динко Видовић, преноси "Индекс".

Он је додао да повређени мушкарац има опекотине четвртог степена на готово целом телу.

"Прогнозе су лоше, али дајмо човеку шансу да преживи. Предузећемо све што је могуће да спасимо човека. Често се сусрећемо с опеклинама, овако нешто годинама нисмо имали", рекао је Видовић и додао да је реч о мушкарцу који је рођен 1967. године.

Додао је да мушкарац тренутно није при свести, да је интубиран и да се о њему тренутно старају три лекара.

Хрватска Влада "потресена"

О том случају огласила се и хрватска Влада, чији је портпарол Марко Милић рекао да су сви у Влади потресени овим случајем.

"Сви смо, наравно, потресени вешћу да се човек запалио на Тргу св. Марка. Полиција и све надлежне службе хитно су реаговале како би повређеној особи што брже била пружена помоћ", рекао је Милић.

Додао је да је у тренутку инцидента премијер Андреј Пленковић био на састанку са министрима финансија и привреде и да су чим су чули шта се дешава одмах изашли испред Банских двора на место несреће.

image