Србија и Балкан

Хил: Веома смо разочарани што су Вулин и Поповић у Влади Србије

Морам да сагледам шта је најбољи пут напред за ствари које покушавамо да урадимо са Владом Србије. А када коментаришете појединце у Влади Србије, нисам сигуран да је то најбољи пут напред, истакао је амерички амбасадор
Хил: Веома смо разочарани што су Вулин и Поповић у Влади Србије© Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Веома смо разочарани што поново видимо у новој Влади Србије Александра Вулина и Ненада Поповића, изјавио је у интервјуу за НИН амбасадор САД у Београду Кристофер Хил.

Он је подсетио да су Вулин и Поповић, који су под америчким санкцијама, били ван владе, али да су се вратили.

"Видите, морам да сагледам шта је најбољи пут напред за ствари које покушавамо да урадимо са Владом Србије. А када коментаришете појединце у Влади Србије, нисам сигуран да је то најбољи пут напред", истакао је Хил.

Како је рекао већ су изнети ставови о "те две особе" (Вулину и Поповићу) и додао је да мисли да ће то оставити по страни и да ће наставити са оним што овде ради.

Упитан да ли мисли да ће Србија морати да призна тзв. Косово да би постала чланица ЕУ, Хил је рекао да је његово мишљење да неће.

"Оно што Европљани траже је управо оно што кажу, а то је нормализација. Они желе мир и безбедност у региону, а свакако и између Косова и Србије. Мислим да су врло јасно рекли да постоје чланице ЕУ које не признају Косово, тако да је право питање да покушамо да дођемо до нормализације тамо где те границе неће бити границе које деле, већ границе које спајају, границе које их заиста спајају, и надам се да људи могу да схвате шта ми овде заиста говоримо о будућности и томе како ће животи људи изгледати", рекао је.

image