Србија и Балкан

Јусуфспахић: САД тражи "тајм-аут", прекид ватре у Гази је глупост

Јусуфспахић каже да сукоби у Појасу Газе нису интензивирани већ да они никада нису престајали
Јусуфспахић: САД тражи "тајм-аут", прекид ватре у Гази је глупост© Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Председник Врховног сабора исламске заједнице Србије и бивши амбасадор у Саудијској Арабији Мухамед Јусуфспахић оценио је данас да циљ резолуције Савета безбедности УН којом се позива на примирје у Гази, није прекид ватре како би дошло до мира на Блиском истоку, већ постројавање са позиције на позицију како би уништење и геноцид још мало потрајало до самог завршетка.

"Шта значи прекид ватре од шест недеља, то је таква глупост након убијања. Све ове седмице убијају, колико је људи регистровано побијено а колико лешева још није откривено у зградама", рекао је Јусуфспахић за Танјуг, оценивши да САД у овом тренутку "за потребе циониста траже "тајм-аут".

Уколико дође до здравих преговора између Палестинаца и Израела, Јусуфспахић каже би то значило да израелску владу неће представљати израелски премијер Бенјамин Нетанјаху, већ неко ко би имао мало образа, уз правило да се изврши дерадикализација на обе стране.

Јусуфспахић каже да сукоби у Појасу Газе нису интензивирани већ да они никада нису престајали, и трају 70, 80 година и да "јеврејски ционисти врше геноцид над палестинским народом муслиманске и хришћанске вере у Гази".

"Јеврејских циониста има свих држављанстава, долазе да преговарају као посредници а у ствари представљају зараћену страну. (Амерички државни секретар Ентони) Блинкен испред америчке државе долази да преговара са њима, ко је ту сада силеџија а ко силован? Ми не смемо бити на страни силеџија", поручио је он оценивши да су и Америка и Израел ционистички.

image