Бањалука прославља Спасовдан: Прилика да се сетимо важности заједништва и традиције

У Саборном храму Христа Спаситеља служена је Света архијерејска литургија, после чега је кренула литија, којој су присуствовали председник Републике Српске Милорад Додик и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић

У Бањалуци је данас централним градским улицама прошла Спасовданска литија поводом прославе крсне славе Спасовдан.

Прво је у Саборном храму Христа Спаситеља служена Света архијерејска литургија, после чега је кренула литија, којој је присуствовао и председник Републике Српске Милорад Додик.

Како преноси РТРС, грађани су подсетили да су јединство, традиција и слога гарант опстанка српског народа, где год он био.

Прослави присуствује и градоначелник Драшко Станивуковић.

Град Бањалука као и сваке године у духу традиције обележава славу, када се организује богат културно-уметнички програм.

Ове године ће у порти Храма Христа Спаситеља увече бити одржана ревија "Уметност плавих нити" у организацији Удружења жена "Дуга".

Обележавање Спасовдана биће настављено и сутра на платоу испред Храма Христа Спаситеља, где се увече очекује и концерт Школе гусала "Сандић", док ће у случају кише, концерт бити одржан у Банском двору.

Овим поводом се огласио и председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, који је упутио честитку.

"Поводом празновања Спасовдана – крсне славе Саборног храма и Града Бањалука, свештенству, грађанима и руководству Града, упућујем искрене и срдачне честитке, уз жељу да ови празнични дани буду испуњени миром и весељем", додаје се у саопштењу Стевандића.

Он истиче да овај празник треба да буде прилика да се сетимо важности заједништва и традиције, који нас све повезују и јачају наш дух.

"Желим вам да Спасовдан проведете у добром здрављу, окружени најдражима, те да вам донесе благостање и успех у свим аспектима живота", навео је Стевандић у честитки.

Славу је честитао и премијер Републике Српске Радован Вишковић.

"Прослава Спасовдана треба да буде подстицај за даљи развој Бањалуке и остварење њених потенцијала", истакао је он.