Два хитна саопштења РХМЗ: Ево где нас очекују олује и град

Раније данас РХМЗ је упозорио на веома нестабилно време са пљусковима, грмљавином, локално великом количином падавина за кратко време, градом и јаким и олујним ветром у зони најинтензивнијих пљускова

Републички хидрометеоролошки завод издао је чак два хитна упозорења у размаку од 30 минута због очекиваних обилних пљускова, града и олујни ветар.

Прво упозорење наводи да ће јака грмљавинска облачност са обилним пљусковима, градом и олујним ветром из правца БиХ у наредном сату захватити делове Подриња, а нарочито потез Мали Зворник – Лозница са тенденцијом премештања даље ка унутрашњости Мачванског округа.

Друго саопштење, издато пола сата касније, саопштава да осим у Мачванском округу, појава јаких пљускова са грмљавином и градом се очекује и на западу Војводине, на потезу Шид – Бачка Паланка.

Киша и пљускови са грмљавином почеће и у деловима Бачке, Срема, Шумадије и на југозападу Србије.

Раније данас РХМЗ је упозорио на веома нестабилно време са пљусковима, грмљавином, локално великом количином падавина за кратко време, градом и јаким и олујним ветром у зони најинтензивнијих пљускова.

"Тачну локацију стварања, премештања и јачине самих непогода је унапред тешко одредити. За конкретне локације издаваћемо хитна упозорења један до два часа унапред", наводи се на сајту РХМЗ.