Србија и Балкан

Бивши директор БИА саветује свог наследника: Да га странци не поколебају ласкањем и претњама

Директора Орлића у БИА чекају очеличени професионалци, али они нису плаћеници који могу све и за свакога. Припадници Службе, као и директор Орлић служе само Србији и само за Србију и Србе могу све, поручио је потпредседник Владе Србије Александар Вулин
Бивши директор БИА саветује свог наследника: Да га странци не поколебају ласкањем и претњама© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин честитао је данас Владимиру Орлићу именовање на место директора Безбедносно-информативне агенције и поручио да ће Орлић бити одличан директор који неће допустити странцима да га ласкањем и претњама промене.

"Као саборац Александра Вучића и као претходни директор БИА, желим да честитам Владимиру Орлићу на прилици да служи Србији и Србима на једном од најодговорнијих места у систему одбране и безбедности Србије. БИА је претходница и одступница Срба, а она стиже и тамо где држава Србија не може. У БИА ће га сачекати посебни, сумњичави, вредни и честити људи који ће прво ценити његов однос према Србији, а онда и начину на који држи реч и чува и свој и образ Службе", поручио је Вулин.

Како је додао, у БИА се поштује знање, али и лојалност и храброст. Онај ко напусти свој народ или вођу који му је указао поверење, неће бити поштован, ни памћен по добру међу припадницима Службе.

"Директора Орлића у БИА чекају очеличени професионалци, али они нису плаћеници који могу све и за свакога. Припадници Службе, као и директор Орлић служе само Србији и само за Србију и Србе могу све. Знам да ће Владимир Орлић бити одличан директор и знам да неће допустити странцима да га ласкањем или претњама промене или поколебају", нагласио је Вулин закључивши да Орлићу жели успех и да не заборави да води институцију већу и трајнију и од њега и од свих који су је водили.

"Све се мења, Служба остаје", поручио је на крају потпредседник Владе Републике Србије.

image