Србија и Балкан

Формиран предмет против Емира Суљагића због претњи официру полиције у Зворнику

Директор Меморијалног центра Поточари Емир Суљагић сумњичи да је 31. маја извршио кривично дело угрожавање безбедности, јер је путем телефона упућивао претње помоћнику начелника зворничке Полицијске управе Адису Цибралићу
Формиран предмет против Емира Суљагића због претњи официру полиције у ЗворникуGetty © Giles Clarke

Окружно јавно тужилаштво у Бијељини формирало је предмет против директора Меморијалног центра Поточари Емира Суљагића због угрожавање безбедности полицијског службеника.

Из овог тужилаштва за РТРС је речено да је предмет против Емира Суљагића формиран 10. јуна по обавештењу Полицијске управе Зворник, у вези са кривичним делом угрожавање безбедности, почињеног на штету полицијског службеника.

"Полицијским службеницима ПУ Зворник је наложено предузимање свих потребних мера и радњи у циљу прикупљања доказа, потребних за расветљавање предметног догађаја и доношења правилне и законске тужилачке одлуке", навели су из Тужилаштва.

Из Полицијске управе Зворник речено је да полицијски службеници у овом случају поступају под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини и да би Суљагић требало да буде саслушан у својству осумњиченог.

Додају да се Суљагић сумњичи да је 31. маја извршио кривично дело угрожавање безбедности, јер је путем телефона упућивао претње помоћнику начелника зворничке Полицијске управе Адису Цибралићу.

Суљагић је објавио да је одбио да даје изјаву у Полицијској управи Зворник без присуства адвоката.

image