Србија и Балкан

Изетбеговић: Број муслимана удвостручен, могућности им сто пута веће

Лидер СДА поново је у добро препознатљивом маниру, почео да "пребројава"
Изетбеговић: Број муслимана удвостручен, могућности им сто пута веће© Samir Jordamovic/Anadolu Agency via Getty Images

Број муслимана је удвостручен, а и могућности су устостручене, поручује Европи лидер СДА Бакир Изетбеговић, додајући да "нема реда док хаос не завлада".

"Муслимански свет се налази у хаосу. Није то никаква нова вест, која би могла пробудити интересовање шире јавности. Муслимани заслужују мир. Пут ка томе је трновит", каже Изетбеговић, а преноси РТРС.

Истиче и да је Европа имала стогодишњи рат, те да је произвела нацизам, стаљинизам, фашизам, као и "једну перверзну ствар – инквизицију".

"Они су измислили справе за мучење. И ЕУ је настала на контроли два ресурса, угља и челика. Из тога је кренула ЕУ, како би се сачувао мир. Исламски свет је кроз задњих 40, 50 година прешао 500 година историје. Муслимани су се удвостручили бројчано, а њихове могућности су се устостручиле. Због тога је тај дисабаланс изазвао конфликте, револуције и ратове. Надам се да ће муслимани десетороструко брже проћи кроз то", рекао је Изетбеговић.

Није ово лидеру СДА први пут да нешто пребројава, а недавно га је, по налогу Тужилаштва БиХ саслушавала СИПА управо због једне сличне рачунице.

"Пребројали смо се. А колико имамо ловаца и колико има младих и колико инструктора имамо на дронове и тако даље. Нећу даље, али само да знате", рекао је Изетбеговић 2022. године.

На ово је тада реаговао и председник РС Милорад Додик, који је истакао да "нас Србе неће нико пребројавати, али треба да знају да нас је довољно", док је запаљиве Изетбеговићеве изјаве осудила чак и америчка амбасада.

image