Србија и Балкан

Амбасада Србије у БиХ: Што пре идентификовати и привести правди починиоце вандалског чина

Србија ће наставити да буде конструктиван партнер државама у окружењу и увек ће се залагати за бољу будућност свих грађана, без обзира на националну, етничку и верску припадност, поручено је из амбасаде
Амбасада Србије у БиХ: Што пре идентификовати и привести правди починиоце вандалског чина© FOTO TANJUG/ Ambasada Republike Srbije u Bosni i Hercegovini/ bg

Амбасада Републике Србије у Босни и Херцеговини саопштила је данас да најстроже осуђује данашњи вандалски чин исписивања непримереног графита на згради поред наше амбасаде у Сарајеву.

"Позивамо надлежне органе БиХ да, у најкраћем року, предузму мере из својих надлежности, како би се починиоци овог дела што пре идентификовали и привели правди. Такође, Амбасада Републике Србије у БиХ позива представнике институција у БиХ да се јавно ограде од оваквих етнички и национално мотивисаних дела", наводи се у саопштењу Амбасаде Србије.

Међусобно уважавање сва три конститутивна народа која живе у БиХ, али и држава у региону, основни је предуслов мира и стабилности, додаје се.

Узимајући у обзир да су на мети вандала данас у Сарајеву и амбасаде Словачке и Мађарске, Амбасада Србије жели да верује да је овакво распиривање мржње само изоловани случај, изведен од стране појединаца.

"Србија ће наставити да буде конструктиван партнер државама у окружењу и увек ће се залагати за бољу будућност свих грађана, без обзира на националну, етничку и верску припадност", закључује се у саопштењу Амбасаде Србије.

image