Вучић и патријарх Порфирије честитали исламским верницима Курбан-бајрам

Председник је пожелео верницима да празничне дане проведу у радости и да је деле "са својим ближњима, комшијама и пријатељима, а да нас дух овог великог празника све испуни врлинама хуманости, сарадње и праштања

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас предстојећи Курбан-бајрам реису-л-улеми Исламске заједнице Србије и главном муфтији и председнику мешихата Исламске заједнице у Србији, као и свим верницима исламске вероисповести.

"Нека дух Курбан-бајрама буде подстицај да нашу Србију наставимо да градимо онако како ми мислимо да треба, негујући мир и слогу. Заједно, и само тако, можемо нашу сутрашњицу учинити још бољом", навео је Вучић у честитки.

Председник је пожелео верницима да празничне дане проведу у радости и да је деле "са својим ближњима, комшијама и пријатељима, а да нас дух овог великог празника све испуни врлинама хуманости, сарадње и праштања.

"Србија је наша заједничка кућа, у којој се свако од нас осећа сигурно, исповедајући веру својих предака и преносећи је својим потомцима", написао је Вучић.

"Нека вам племенити Курбан-бајрам буде благословен. Курбан-бајрам шериф мубарек олсун!", наводи се у честитки председника Републике.

Честитку поводом Курбан-бајрама је исламским верницима у Србији упутио и патријарх Порфирије.

"Свим муслиманима, нашој браћи и сестрама по праоцу Авраму – Ибрахиму, али и нашој браћи и сестрама по радостима, бригама, заједничким прегнућима у којима учествујемо на добро свих – желимо мир, здравље и срећу поводом наступајућег Курбан-бајрама", наводи се у честитки.

Патријарх је истакао да је Курбан-бајрам празник који и нас хришћане, који са муслиманима делимо ове широке балканске просторе, подсећа на праоца Аврама, човека који је свима који верујемо у једнога Бога, пример непоколебиве вере и поверења у Творца – истинитог, праведног, човекољубивог Бога који подједнако воли све људе, саопштила је Српска православна црква.

"Желимо да све муслимане, на овај велики празник, обрадује анђео милосрђа и дарује изобиљем радости", поручио је патријарх Порфирије.

Исламски верници сутра прослављају Курбан-бајрам који траје четири дана.