Србија и Балкан

Поновљено гласање на два места у Нишу: Излазност већа него 2. јуна

Бирачка места су отворена од 7 до 20 часова
Поновљено гласање на два места у Нишу: Излазност већа него 2. јуна© TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

У општини Медијана у Нишу се понавља гласање на бирачком месту 14 у Основној школи "Ћеле Кула" и у Ватрогасном дому – бирачком месту 16.

Реч је о општинским изборима који се понављају после избора 2. јуна, јер је изборна комисија утврдила неправилности на та два бирачка места.

На бирачком месту број 14, у ОШ "Ћеле Кула", поново се гласа, јер нису били адекватно попуњени обрасци за лица која су гласала ван бирачког места, док на бирачком месту број 16, у Ватрогасном дому, није достављен контролни лист, рекли су из ОИК Медијана.

Бирачка места су отворена од 7 до 20 часова.

Заменик председника бирачког одбора на бирачком месту број 16 у општини Медијана у Нишу Градимир Анђелковић, изјавио је данас да је гласање на том бирачком месту отворено тачно на време у седам часова и да до сада све тече регуларно.

Он је Танјугу казао да је до 11 сати излазност на том бирачком месту била 14,3 одсто.

Анђелковић је нагласио да ће сви грађани који се затекну до 20 сати у кругу тог бирачког места моћи да гласају и да ће гласање трајати док они не заврше своју гласачку дужност, када ће се бирачко место затворити и приступити пребројавању гласова.

Према његовим речима, на гласачком месту број 16, у општини Медијана у Нишу, по бирачком списку, право гласа има 1.715 гласача.

image