Србија и Балкан

Дачић о Фестивалу "Мирдита": То је скуп високог ризика, организатори да размотре одлагање

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да полицији није пријављен скуп и додао да није потребно тражити дозволу полиције, јер се фестивал одржава у затвореном простору
Дачић о Фестивалу "Мирдита": То је скуп високог ризика, организатори да размотре одлагање© TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да сматра да је Фестивал "Мирдита, добар дан", чије одржавање је најављено за Видовдан, 28. јуна у Београду, скуп високог ризика и да би организатори требало да размотре његово одлагање.

"То јесте један скуп високог ризика на тај дан и требало би разговарати са организаторима да имају у виду да ту може да буде провокација и да би евентуално можда могли да размишљају о одлагању свега тога", рекао је Дачић новинарима у Београду.

Полицији није пријављен скуп, рекао је он и додао да није потребно тражити дозволу полиције, јер се фестивал одржава у затвореном простору.

"Скуп није пријављен зато што није реч о скупу на отвореном за који се траже дозволе. То јесте безбедносни ризик, али ми до сада нисмо поступали по томе зато што никаквих најава тог догађаја није било према Полицијској управи за град Београд", навео је Дачић.

image