Вишковић: Чвршћа сарадња Српске и Мађарске

У посети Бањалуци је мађарски заменик државног секретара за европске послове и међународне односе

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је, у Бањалуци, са замеником државног секретара за европске послове и међународне односе у Министарству енергетике Мађарске Петером Холицом, као и представницима мађарске компаније "Мечекерц".

"Вишковић и Холиц указали су да је у протеклом периоду направљен значајан помак у сарадњи Републике Српске и Мађарске, те констатовали да постоје сви услови за њено даље јачање", саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Поручили су да је добре политичке и пријатељске односе Републике Српске и Мађарске потребно даље оснаживати кроз партнерску сарадњу на заједничким конкретним пројектима.

Две стране су се сагласиле око обостраног интереса за унапређење сарадње у области енергетике и рударства, с посебним освртом на пројекте из области ветроенергије и других обновљивих извора енергије.

Представници компаније "Мечекерц", која је у стопостотном власништву Владе Мађарске, истакли су да је ова компанија до сада успешно реализовала многе пројекте из области енергетике, рударства и заштите животне средине у Мађарској и иностранству.