Српска листа: Министра Ненада Рашића бирао Курти, не српски народ

Док се Србима ускраћују сва права, забрањују српски производи и лекови, отима имовина, Рашић пије кафу са Аљбином Куртијем и очигледно одобрава такве поступке, наводи се у саопштењу

Приштински министар за заједнице и повратак Ненад Рашић изразио је спремност да се укључи у израду нацрта статута Заједнице српских општина на тзв. Косову, што је, како каже, међународна обавеза Приштине, те истакао да не брине због "боснизације" КиМ. Он је за "Коху" додао да позиви Вучића и Додика на јединство Срба у целом региону представљају "празне изјаве" које се дају зарад "унутрашњо-политичке користи".

Српска листа је, тим поводом, саопштила да министар привремених приштинских институција Ненад Рашић никада није био нити ће бити представник српског народа, да ниједан посланик није гласао за његов избор.

"Подсећамо јавност да Рашићу Срби нису дали нити један глас, као и да у парламенту у Приштини нема ниједног посланика, што значи да нема апсолутно никакав легитимитет да говори о Заједници српских општина или о положају српског народа, посебно јер је део режима који чини све да Србима сваког дана буде све горе", наводи се у саопштењу Српске листе.

Подсећа се да је Рашић до функције министра дошао као избор Аљбина Куртија а не српског народа и да ни један посланик никада није гласао за његов избор, што је била уставна обавеза.

"Док се Србима ускраћују сва права, забрањују српски производи и лекови, отима имовина, угледни Срби хапсе без доказа и пребијају од стране Куртијевог режима, Рашић пије кафу са Аљбином Куртијем и очигледно одобрава такве поступке. Да подсетимо да је слика његове политике његов пулен Радоица Радомировић који са својим пајтосима терорише српски народ и подстрекава их на извршење кривичних дела у општини Лепосавић. Такав Рашић, који је својевремено Заједницу српских општина, која треба да буде кровна институција српског народа, називао Заједницом џивџана", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је због свега наведеног Куртијев министар Рашић политички одбачен од српског народа и да то ниједна Куртијева функција неће променити.