Србија и Балкан

Лајчак са Вучевићем у Атини: Разговарали о дијалогу Београда и Приштине

У Атини се одржава међународна конференција поводом шестогодишњице од потписивања Преспанског споразума
Лајчак са Вучевићем у Атини: Разговарали о дијалогу Београда и Приштине© TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио да је са премијером Србије Милошем Вучевићем у Атини разговарао о дијалогу Београда и Приштине, као и о односима ЕУ и Србије.

"У Атини сам се срео са новим српским премијером Милошем Вучевићем. Дао сам му најновије информације о стању у дијалогу и говорио о односима ЕУ и Србије", навео је Лајчак на свом налогу на друштвеној мрежи Икс.

Лајчак је синоћ у Атини, на међународној конференцији "Мир и одрживи развој" која је организована поводом шестогодишњице од потписивања Преспанског споразума, рекао да је на земљама Западног Балкана да искористе актуелни тренутак који постоји у ЕУ поводом проширења и да се приближе чланству у блоку.

Премијер Милош Вучевић је синоћ, после више од сат времена разговора са Мирославом Лајчаком рекао да је његов утисак да нема ни говора да ће Аљбин Курти ући у формирање Заједнице српских општина.

Лајчак данас у посети Приштини 

Мирослав Лајчак боравиће 18. и 19. јуна у дводневној посети Косову и Метохији, објавили су "Репортери".

Очекује се да ће европски емисар током ове посете одржати састанке са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи и премијером такозваног Косова Аљбином Куртијем.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине, како сазнаје Репортери, састаће се у Приштини и са потпредседник приштинске владе Бесником Бисљимијем.

image