Србија и Балкан

Пресуда рођацима Уроша Блажића: Брату од ујака казна од 18 месеци затвора, ујак ослобођен

У Вишем суду у Крагујевцу суђено им је због кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву
Пресуда рођацима Уроша Блажића: Брату од ујака казна од 18 месеци затвора, ујак ослобођен© FOTO TANJUG/ NEBOJŠA RAUS

Борис Гавриловић, рођак Уроша Блажића осумњиченог за масовно убиство у Дубони, осуђен је на 18. месеци затвора, док је Горан Гавриловић, његов ујак, ослобођен оптужби.

Њима је пред Вишим судом у Крагујевцу суђено због кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, у саизвршилаштву.

Урошу Блажићу суди се за да је у Дубони и Малом Орашју убио деветоро, а ранио 12 људи у стравичном масакру који се догодио 4. маја прошле године. Након извршења злочина, Блажић је побегао у викендицу свог ујака у околини Крагујевца где се крио док није ухапшен 5. маја у јутарњим сатима.

Суђење Урошу Блажићу наставиће се у судници Централног затвора у Београду, јер је у мају ове године припремно рочиште одложено након инцидента који се догодио када су родитељи убијене деце из ова два места насрнули на убицу приликом његовог уласка у судницу.

image