Србија и Балкан

Вучић честитао Веберу победу на ЕУ изборима: Уверен сам да ће ЕПП наставити да води Унију путем мира

Уверен сам да ће уз Ваше велико политичко искуство ова највећа политичка група у ЕП наставити да на најбољи начин служи свим грађанима и води ЕУ путем мира и просперитета, поручио је председник Србије председнику Европске народне партије
Вучић честитао Веберу победу на ЕУ изборима: Уверен сам да ће ЕПП наставити да води Унију путем мира© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас председнику Европске народне партије (ЕПП) Манфреду Веберу реизбор на место председавајућег те групе у Европском парламенту.

"Срдачне честитке Манфреду Веберу на реизбору на место председавајућег групе ЕПП у Европском парламенту. Уверен сам да ће уз Ваше велико политичко искуство ова највећа политичка група у ЕП наставити да на најбољи начин служи свим грађанима и води ЕУ путем мира и просперитета", навео је Вучић на Иксу.

Актуелни председник Европске народне партије (ЕПП) десног центра Манфред Вебер поново је, четврти пут, изабран за лидера те навеће политичке групације у Европском парламенту.

За Вебера, немачког политичара из Хришћанско-социјалне уније Баварске, који предводи ЕПП од 2014. године, гласала је већина чланова ЕПП.

image