Србија и Балкан

Вучић са Лајчаком: Неопходна примена договора о ЗСО

Србија опредељена за наставак конструктивног дијалога
Вучић са Лајчаком: Неопходна примена договора о ЗСО© instagram/buducnostsrbijeav

Председник Србије Александар Вучић нагласио је данас у разговору са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, неопходност примене договора о Заједници српских општина и поштовања права и воље српског народа.

"Са Мирославом Лајчаком размотрио сам последња дешавања на Косову и Метохији и проблеме са којима се Срби суочавају због једностраних и нелегитимних потеза Приштине", навео је председник Србије на Инстаграму.

"Нагласио сам неопходност примене договора о Заједници српских општина и поштовања права и воље нашег народа", саопштио је Вучић после састанка са Лајчаком.

Он је навео да је "Србија опредељена за наставак конструктивног дијалога, у циљу одржања мира и стабилности и постизања бољих услова за живот свих грађана".

Председник Србије, међутим, није навео да ли ће присуствовати самиту ЕУ-Западни Балкан који се сутра одржава у Тирани.

Раније је неименовани званичник ЕУ саопштио да је ово први пут да се самит одржава у региону и да је веома значајно да сви лидери буду присутни на састанку на врху.

"Било би добро да Србија буде представљена на највишем нивоу и да председник Србије Александар Вучић отпутује у Тирану", рекао је он.

image