Србија и Балкан

Свечани дефиле коњаника и оркестра полиције (ФОТО)

Дефиле је организован поводом Дана полиције
Свечани дефиле коњаника и оркестра полиције (ФОТО)© FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs

Коњаници Полицијске бригаде, Оркестар полиције и припадници различитих организационих јединица Министарства унутрашњих послова данас су, у склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, традиционално свечано продефиловали Кнез Михаиловом улицом до Калемегдана.

Полицијски оркестар је изводио маршеве Краљева гарда, Марш на Дрину, Београд, Сан ангело, Александар, Марш Јакову Ненадовићу, а посебну пажњу најмлађих измамили су коњаници, саопштио је МУП.

У традиционалном дефилеу учествовали су припадници Полицијске управе за град Београд, саобраћајна полиција, припадници Сектора за ванредне ситуације, Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, на Духове, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

Свечаности поводом обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, одржаће се сутра у Наставном центру "Макиш", са почетком у 11 часова.

image