Исклизнуо вагон са сумпорном киселином код Бора: МУП саопштио да нема опасности

"Екипа Сектора за ванредне ситуације је путем детектора утврдила да нема регистрованих гасова опасне материје, односно сумпорне киселине, тако да нема опасности по људе и животну средину", изјавио је министар Ивица Дачић

Између Борске Слатине и Заграђа, данас у 17 часова дошло је до исклизнућа једне вагон цистерне са оба обртна постоља, натоварене сумпорном киселином.

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио тим поводом да је екипа Сектора за ванредне ситуације утврдила да нема опасности по људе и животну средину.

"Приликом исклизнућа са шина једног вагона теретне композиције воза, који је превозио сумпорну киселину према Прахову, у близини места Заграђе код Бора, екипа Сектора за ванредне ситуације је путем детектора утврдила да нема регистрованих гасова опасне материје, односно сумпорне киселине, тако да нема опасности по људе и животну средину", изјавио је Дачић, саопштио је МУП.

Композиција је у свом саставу имала 18 вагон цистерни у власништву компаније Еликср Шабац и саобраћала је из Бор теретне за Прахово, саопштило је раније предузеће "Србија Карго".