Србија и Балкан

Топло и спарно: Пљускови и грмљавина и даље над Србијом

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, најнижа температура сутра ће бити од 18 до 22 степена, а највиша од 27 на западу Србије до 34 на истоку земље
Топло и спарно: Пљускови и грмљавина и даље над Србијом© FOTO TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ

У Србији ће сутра бити променљиво облачно са сунчаним интервалима, топло и спарно, али и нестабилно са пљусковима и грмљавином, који на југозападу и југу Србије локално могу бити израженији уз краткотрајну појаву града и јак и олујни ветар.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, најнижа температура ће бити од 18 до 22 степена, а највиша од 27 на западу Србије до 34 на истоку земље.

РХМЗ подсећа да је завршен израженог топлотног таласа, а да ће следеће седмице бити од 27 до 34 степена.

У последњој седмици јуна биће врло нестабилно, поново са појавом грмљавинских непогода са интензивним пљусковима, градом и олујним ветром.

Данас је краткотрајно невреме праћено јаким ударима ветра, пљусковима и градом погодило око 15 часова општине Тутин и Сјеницу.

Невреме праћено јаком кишом и градом захватило је данас општине Пријепоље и Прибој и нанело штету на пољопривредним културама и на појединим објектима и аутомобилима.

У Београду ће сутра бити променљиво облачно са сунчаним интервалима, топло и спарно, али и нестабилно, па се после подне очекују и локални пљускови са грмљавином. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура око 20 степени, а највиша око 30 Целзијусових степени.

Према изгледима времена за наредних седам дана, биће променљиво облачно, топло, спарно и нестабилно са сунчаним интервалима, али и са појавом пљускова, грмљавина, као и локалних грмљавинских непогода са градом и олујним ветром.

image