Наставак сукоба у прозападној опозицији: Мариника Тепић оптужује колеге да раде против Ђиласа

Према речима потпредседнице Странке слободе и правде, грађани су љути и на оне странке које су изашле на изборе и на оне које нису, јер је јединство СПН-а "скрцкано преко ноћи"

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић изјавила је да је сарадња са делом опозиције који је изашао на изборе могућа, али не у форми као што је била коалиција "Србија против насиља" (СПН).

Она је казала да је део опозиције желео да се "реши" председника ССП-а Драгана Ђиласа.

"Део који се понео опортунистички и издао заједнички потпис и борбу прво за изборне услове, а тек онда изборе, упиње се да објасни да је био у праву, иако их све чињенице и догађаји демантују. Нарочито онај део који је још од децембра сматрао да ће бити 'на коњу ако се реши Ђиласа' и много су енергије уложили у провоцирање тензија и неповерења унутар коалиције СПН", рекла је Тепићева у интервјуу за "Нову".

Према њеним речима, грађани су љути и на оне странке које су изашле на изборе и на оне које нису, јер је јединство СПН-а "скрцкано преко ноћи".

Додала је да међусобно нападање унутар опозиције не доноси резултате и да је јединство једина шанса за успех на изборима.

Она је навела да би укључивање мисије ОЕБС-а у процес преговора о изборним условима утицало позитивно на тај процес и додала да је то "једини излаз из ове дубоке кризе".

Говорећи о односима са лидером Зелено-левог фронта Радомиром Лазовићем Тепићева каже да нису у контакту, и да је то логично јер он "у сваком свом медијском обраћању не пропусти прилику да нападне оне који нису изашли на изборе", и додала да су грађани разочарани је јер, како каже, "највећа опозициона коалиција од 2012. и са најбољим резултатом од готово милион гласова у Србији и украденом победом у Београду у децембру, распала у неповрат због лажне слике да је могуће победити на унапред покраденим изборима".