Србија и Балкан

Ђурић са шефом пољске дипломатије о билатералној сарадњи и евроинтеграцијама Србије

Ђурић је пољског колегу информисао о актуелним питањима у региону, као и о дијалогу са Приштином и положају српског народа на Косову и Метохији
Ђурић са шефом пољске дипломатије о билатералној сарадњи и евроинтеграцијама Србије© FOTO TANJUG/ Ministarstvo spoljnih poslova

Шеф српске дипломатије Марко Ђурић разговарао је данас у Луксембургу са пољским министром спољних послова Радославом Сикорским о односима двеју држава и европском путу Србије, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

У разговору одржаном на маргинама неформалног састанка министара спољних послова држава чланица Европске уније и представника региона Западног Балкана у Луксембургу, Ђурић је пољском колеги казао да Србију и Пољску веже дугогодишња добра билатерална сарадња.

Ђурић је нагласио да се ове године обележава 105. годишњица од успостављања дипломатских односа између две земље, те је пољског колегу позвао у званичну посету Србији.

Говорећи о процесу приступања ЕУ, шеф српске дипломатије је указао да је пуноправно чланство у ЕУ стратешко опредељење и приоритет спољне политике Србије, и захвалио је на подршци коју Пољска пружа у том процесу.

Ђурић је пољског колегу информисао о актуелним питањима у региону, као и о дијалогу са Приштином и положају српског народа на Косову и Метохији.

Захвалио је на подршци коју је Пољска пружила кандидатури Србије за организацију Специјализоване светске изложбе Експо 2027, и позвао пољске компаније да инвестирају у Србији, чиме би се додатно унапредила и ојачала економска сарадња двеју држава.

image