Власник стрељане у којој је К.К. вежбао пуцање склопио споразум са тужилаштвом

Ивановић је признао да није говорио истину када је тврдио да К. К., који је починио масакр у ОШ "Владислав Рибникар", није долазио у стрељану и вежбао гађање из ватреног оружја

Након што је на главном претресу пред Вишим судом у Београду 21. јуна признао да је дао лажан исказ, председник и одговорно лице спортског клуба "Партизан практикал Шутинг" Ратко Ивановић је са тужилаштвом закључио споразум о признању кривичног дела на основу којег је осуђен на пет месеци кућног затвора.

Ивановић је признао да је извршио кривично дело давање лажног исказа када је тврдио да К. К., који је починио масакр у ОШ "Владислав Рибникар" није долазио у стрељану и вежбао гађање из ватреног оружја као и да ће на основу овог споразума бити осуђен на казну од пет месеци затвора коју ће издржати у просторијама у којима станује (кућни затвор), саопштено је из тог тужилаштва.

Такође, према споразуму окривљени ће платити трошкове кривичног поступка у износу који одреди суд.

Јавни тужиоци, окривљени и његови браниоци одрекли су се права на жалбу против судске одлуке која ће бити донета на основу овог споразума.

Споразум ће бити предат Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, а уколико суд потврди споразум, кривични поступак против Ивановића ће бити обустављен.

Према оцени ВЈТ у Београду окривљени Ивановић је на главном претресу пред Вишим судом у Београду 21. јуна 2024. године дао истинит исказ који је у складу са осталим предложеним доказима.

Суђене се наставља Владимиру Кецмановићу, Миљани Кецмановић, родитељима дечака и Немањи Маринковићу инструктору у тој стрељани.